Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Deveniţi evaluator pentru activităţile de acreditare şi de evaluare a calităţii în învăţământul superior

Registrul de evaluatori al ARACIS

Consiliul Interimar al ARACIS alcatuieste Registrul propriu de evaluatori pentru activitatile de acreditare si de evaluare a calitatii în învatamântul superior, în conformitate cu prevederile art.18 alin.b din OUG nr.75/2005, asa cum a fost modificata si aprobata de Legea nr.87/2006.

Registrul de evaluatori al ARACIS este alcatuit din profesori si conferentiari universitari, din alti specialisti din cercetare cu gradul de cercetator stiintific principal I si titlul de doctor, din tara si strainatate, cu activitate profesionala si integritate morala recunoscute, competenta si experienta în asigurarea calitatii educatiei la nivel national si international. Pentru a putea deveni evaluatori în cadrul Registrului de evaluatori al ARACIS, candidatii se pot autopropune. Totodata, conducerile institutiilor de învatamânt superior pot propune universitari din tara sau strainatate, care sa fie inclusi în Registrul de evaluatori al ARACIS.
Pentru institutiile de învatamânt superior private, propunerile vor fi adresate numai de catre institutiile acreditate si numai din cadrul specializarilor acreditate.
Prin prezenta va invitam sa faceti propuneri de evaluatori interni si din strainatate.

Informatii suplimentare:
http://www.aracis.ro/comisiile_ro
http://www.gindul.info/articol_18104/o_armata_de_evaluatori_va___8222_pretui__8221__universitatile_din_romania.html