Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Ecouri în presă

http://www.adevarulonline.ro/2006-11-21/Actualitate/romania-codasa-europei-la-cercetare_207337_2.html
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=7983&art=20639&cHash=6af213c606
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=8024&art=20738&nr=3&cHash=84bc102e4e
http://www.gindul.info/articol_21536/gabon_sau_trinidad_tobago_mai_buni_ca_noi.html
http://www.gindul.info/articol_21535/mafia_din_invatamant_este_cea_mai_subtila.html
http://www.capital.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=100111
http://www.adevarulonline.ro/2006-11-28/Adevarul%20scolar%20si%20universitar/cercetarea-e-pe-mana-incompetentilor_208416.html

Materialele la care se refera articolele:
https://www.ad-astra.ro/docs/2006-11-20_starea_actuala.pdf
https://www.ad-astra.ro/phare/chestionar/rezultate.pdf
https://www.ad-astra.ro/journal/6/florian_migratia.pdf

Erată:

Universităţile din România la care consumul de fonduri pentru cercetare este cel mai mare, raportat la rezultatele ştiinţifice, nu sunt cele din Craiova, Oradea şi Bacău, menţionate în articolul din Gândul, ci, în ordine (conform datelor din Cartea albă a cercetării din universităţile româneşti, editată de CNCSIS în 2005, şi datelor ISI): Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti, SNSPA Bucureşti, USAMV Cluj-Napoca, Universitatea din Oradea, ASE Bucureşti, USAMV Timişoara, Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti, USAMV Bucureşti, Universitatea din Reşiţa. Declaraţia citată de reporterul de la Gândul a fost de fapt o menţiune din cadrul unei discuţii informale cu ziariştii, ce a avut loc după terminarea conferinţei de presă ce a marcat finalul proiectului „Transparenţă şi obiectivitate în administrarea cercetării din România”, cele trei universităţi menţionate nefiind neapărat cele mai reprezentative pentru universităţile care nu fac cercetare.

Numele asociaţiei Ad Astra se scrie în două cuvinte şi fără cratimă, fiind inspirat de dictonul latin „Per aspera ad astra”, „Prin greutăţi spre stele”.