Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Investitorii străini denunţă din nou calitatea slabă a învăţământului românesc

„Este o dezlipire totala de realitate a sistemului de educatie. Am cerut ca tinerii de la Politehnica sa fie pregatiti in managementul de logistica, o specializare foarte cautata. S-a discutat, si nu s-a intamplat nimic”, spune Gianluca Testa, cel care a condus, incepand din 1994, trei dintre cele mai mari companii din Banat: Zoppas Industrie, Solectron si Delphy Pakard. „Niciodata nu am angajat pe cineva pentru ca are o diploma sau alta. Facultatea nu face omul. Ce valoare au diplomele intr-o tara in care examenele se pot cumpara?”

„Absolventii de facultate nu au experienta”, spune managerul olandez Leo Van Doesburg.

http://www.evz.ro/article.php?artid=282377