Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Directorul regional Alcatel-Lucent consideră că nu sunt suficienţi ingineri în România

Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai importanti angajatori de ingineri de pe piata romaneasca, a anuntat ca se uita spre Serbia pentru infiintarea de noi centre de cercetare si dezvoltare, din cauza faptului ca piata resurselor umane din Romania nu mai asigura necesarul de ingineri.

„Nu inseamna ca centrul de cercetare din Romania va fi afectat daca ne uitam spre alte tari. Pur si simplu nu mai avem resursele umane pentru a-l dezvolta conform nevoilor noastre”, a explicat pentru Ziarul Financiar Dan Bedros, directorul general al Alcatel-Lucent pentru Romania si inca zece tari din regiune. El a sustinut ca piata de resurse umane in cazul inginerilor este foarte competitiva si salariile specialistilor au crescut foarte mult.

http://www.zf.ro/articol_104271/bedros__nu_exista_suficienti_ingineri_in_romania.html