Inscriere cercetatori

Facebook

Informare despre ERC Starting Independent Researcher Grants (data limita: 18 decembrie 2006)

Consiliul European al Cercetarii (European Research Council, ERC) urmeaza sa organizeze un concurs pentru proiecte de cercetare, in vederea finantarii prin programul ERC Starting Independent Researcher Grants. Programul va sprijini tineri cercetatori cu rezultate de excelenta in constituirea primului lor grup de cercetare sau a unui program de cercetare independent. Proiectele castigatoare vor fi finantate cu sume intre 100 si 400 mii euro pe an, pentru o perioada de pana la 5 ani. Sunt eligibili ca si conducatori de proiect persoane care si-au obtinut doctoratul cu cel putin 2 ani si cu cel mult 8 ani inaintea datei limita de depunere a proiectelor.

Mai multe informatii (preliminare) despre acest program pot fi gasite la http://erc.europa.eu/pdf/erc-draftwp-2007_en.pdf

Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) va organiza o sesiune de informare despre granturile ERC, in data de 19 decembrie 2006, ora 10, la sediul ANCS. Pentru organizarea acestei sesiuni de informare, ANCS roaga cercetatorii care lucreaza in Romania si care:

– sunt interesati sa depuna un proiect pentru finantare de la ERC;
– au intre 2 si 8 ani de la obtinerea doctoratului (conditie de eligibilitate impusa de ERC);
– au cel putin un articol indexat ISI publicat in ultimii 5 ani (deoarece doar persoanele cu rezultate de excelenta au sanse sa obtina astfel de granturi);

sa trimita, pana in 18 decembrie 2006, pe adresa erc@mct.ro un email care sa contina urmatoarele informatii:

– numele, prenumele, institutia la care lucreaza;
– adresa email la care pot fi contactati pentru a fi anuntati de eventuale sesiuni de informare;
– lista celor mai relevante 3 articole ISI publicate in ultimii 5 ani, sau un link la lista publicatiilor proprii din Cartea Alba Ad Astra, https://www.ad-astra.ro/cartea-alba/ , ce poate fi obtinut prin cautarea dupa nume.