Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Crystallization processes and resulting phase structure of Sm-Fe-B melt-spun ribbons

Domenii publicaţii > Fizica + Tipuri publicaţii > Articol în revistã ştiinţificã

Autori: Ovidiu Crisan, Le Breton JM, Machizaud F, Labaye Y, Filoti G

Editorial: JOURNAL OF MAGNETISM AND MAGNETIC MATERIALS, 242, p.1297-1299, 2002.

Rezumat:

The crystallization behaviour of amorphous melt-spun SmxFe80-xB20 ribbons is investigated by differential scanning calorimetry, X-ray diffraction and Mossbauer spectrometry. On increasing the Sm content. the crystallization temperature reaches a maximum for a critical Sm content (x(c) approximate to 8) and the main crystallization products are different below and above x,. This is attributed to a change in the short-range local order in the amorphous alloy.

Cuvinte cheie: crystallization-amorphous ribbons; Mossbauer spectroscopy-RE-TM compounds