Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Cereri ale asociaţiei Ad Astra către MEdC

Asociaţia Ad Astra a trimis din nou o cerere MEdC pentru publicarea listelor profesorilor universitari, conferenţiarilor universitari şi doctorilor în ştiinţe cărora li s-au acordat aceste titluri în ultimii ani, argumentând legalitatea cererii. Anterior, MEdC a refuzat publicarea acestor informaţii sub pretextul protecţiei datelor de interes personal:
https://www.ad-astra.ro/posts/view_post.php?post_id=651&lang=ro
În acest timp, dosarele de candidatură ale acestor persoane zac pe holurile MEdC:
http://www.gindul.info/articol_27326/de_pe_holurile_mec_oricine_poate_lua_lucrari_de_doctorat.html

Asociaţia Ad Astra a mai cerut MEdC publicarea listei bazelor de date internaţionale reprezentative pentru fiecare domeniu ştiinţific, pe domenii, şi standardelor suplimentare adăugate de comisiile de specialitate, stabilite de fiecare din comisiile pe domenii din cadrul CNATDCU pentru acordarea titlurilor de profesor universitar, conferenţiar universitar, cercetător ştiinţific gradul I şi cercetător ştiinţific gradul II, conform Ordinelor Ministrului Educaţiei şi Cercetării nr. 5098, 5099, 5100, 5101 din 2005, cu modificările ulterioare, şi anexelor acestora.

Cererile au fost făcute în temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.