Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Stiinte – scoala de vara in domeniul fizicii plasmei spatiale

Stiinte – Solar terrestrial interactions: instrumentation and techniques – este o scoala de vara organizata in comun de COSPAR – forum mondial in domeniul stiintelor spatiale – si Institutul de Stiinte Spatiale din Bucuresti. Aceasta manifestare stiintifica va avea loc in perioada 4-16 iunie 2007, in Sinaia, Romania. Al saselea seminar de dezvoltare a capacitatilor regionale in domeniul stiintelor spatiale va avea ca subiect aspecte concrete legate de proiectarea, constructia experimentelor stiintifice spatiale si exploatarea datelor transmise de satelitii ce investigheaza magnetosfera terestra, precum si aspecte teoretice privind fizica plasmelor spatiale.

Scoala de vara va debuta cu o serie de cursuri, insotite de lucrari practice pe calculator, sustinute de reputati oameni de stiinta din Germania, Suedia, Franta, Belgia, Cehia si SUA, cu o bogata experienta internationala in domeniul stiintelor spatiale. Cursurile vor familiariza participantii cu tehnicile de analiza a datelor spatiale, cu principiile de functionare a instrumentelor imbarcate pe sateliti, in particular misiunea CLUSTER a Agentiei Spatiale Europene (ESA), respectiv cu modelarea teoretica si numerica a plasmelor spatiale. In a doua parte a scolii de vara, participantii vor forma echipe de cercetare si vor aborda concret mini-proiecte in cadrul carora vor aplica practic cunostintele dobindite in prima parte. Detalii suplimentare privind tematica pot fi gasite la adresa
http://www.faculty.iu-bremen.de/jvogt/cospar/cbw6/

COSPAR acorda un numar limitat de burse, ce pot acoperi toate cheltuielile pe durata scolii de vara. Prioritate in acordarea burselor vor avea tinerii absolventi, doctoranzi, post-doctoranzi din tarile central si est europene, Romania, Bulgaria, Cehia, Polonia, Ungaria. Pentru a solicita o bursa candidatii sint invitati sa completeze cererea disponibila on-line la adresa:
http://iss30.nipne.ro/gpsm/ws_ro/stiinte/
Termenul limita pentru completarea on-line a cererii este 28 februarie 2007.
Stintele spatiale reprezinta un domeniu stiintific in puternica dezvoltare, fiind unul dintre subiectele declarate prioritare in politica stiintifica nationala, precum si cea europeana (e.g. FP7).