Inscriere cercetatori

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Lansarea Anului International Polar

Ceremonia oficiala de lansare a Anului International Polar va avea loc pe 1 martie 2007, la Palais de la Découverte, Paris. Evenimentul va incepe la 11.00 CET. Cosponsorii Anului International Polar sunt Organizatia Mondiala a Meteorologiei si Consiliul International pentru Stiinta.

Pe 26 februarie 2007, Fundatia Europeana pentru Stiinta (European Science Foundation) si Comitetul European Polar (European Polar Board) vor marca lansarea Anului International Polar in Europa, prin organizarea unei zile festive. Evenimentul va fi consacrat popularizarii cercetarii polare si relevantei sale pentru cetatenii europeni. Cu acest prilej, se vor organiza sesiuni dedicate atat relevantei politice si strategice pentru Europa a Anului International Polar) cat si necesitatii abordarilor interdisciplinare in cadrul activitatilor polare. Reprezentanti ai Comisiei Europene, Parlamentului European si ai Dumei de Stat din Federatia Rusa vor tine discursuri dedicate lansarii Anului International Polar.