Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Discriminating bacterial from electrochemical corrosion using Fe isotopes

Domenii publicaţii > Stiinte ingineresti + Tipuri publicaţii > Articol în revistã ştiinţificã

Autori: Elena Hutchens, Ben J. Williamson, Mahesh Anand, Mary, P. Ryan, Richard J. Herrington

Editorial: Corrosion Science, 49, p.3759–3764, 2007.

Rezumat:

Metal corrosion is microbially induced (MIC) and/or electrochemical (ECC) in origin. Here we provide a novel approach to distinguish MIC from ECC, using iron isotope fingerprinting technique. In laboratory experiments, MIC products of Fe in the presence of a pure strain of Thiomonas sp. WJ68 exhibit a major shift in Fe isotope ratios (delta56/54Fe and delta57/54Fe, by 1.26 and 1.95 per mil, respectively) compared to ECC products formed under identical but sterile conditions. The methodology has applications in a broad range of industrial environments, particularly in the petrochemicals sector.

Cuvinte cheie: Iron stable isotopes, microbial induced corrosion