Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

On the reconstruction of the fission products distribution in nuclear fuel rods

Domenii publicaţii > Fizica + Tipuri publicaţii > Articol în revistã ştiinţificã

Autori: C.Niculae, T. Craciunescu, R. Dobrin

Editorial: International Journal of Energy Research, 20, p.999-1002, 1996.

Rezumat:

The maximum likelihood tomographic method is used to reconstruct the radioactive fission products distribution in irradiated fuel pins from a very small number of projections. The method can be used to analyse the behaviour of the nuclear fuel during irradiation and also to obtain an improvement in burn-up estimation. An experimental result, for a CANDU type fuel pin, is reported. A criterion for optimally stopping the iterative algorithm is suggested.

Cuvinte cheie: nuclear fuel, tomography

URL: http://www3.interscience.wiley.com/cgi-bin/jissue/19471