Inscriere cercetatori

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Daniel David a contribuit la o metodă de reducere a efectelor adverse ale operaţiilor de cancer de sân

Un studiu la care a contribuit şi Daniel David de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a arătat că hipnoza aplicată înaintea operaţiilor de cancer de sân a făcut ca pacienţii să simtă mai puţină durere, să aibă mai puţine efecte adverse postoperatorii şi a dus la scăderea costurilor de spitalizare. Articolul a fost publicat în una din cele mai importante reviste ştiinţifice din domeniul oncologiei (factor de impact 15,271).

http://www.medicalnewstoday.com/articles/80992.php
http://www.medpagetoday.com/PainManagement/PainManagement/tb/6523
http://www.cancer.org/docroot/NWS/content/NWS_1_1x_Hypnosis_May_Lower_CostsSide_Effects_of_Breast_Surgery.asp
http://www.sciencedaily.com/releases/2007/08/070828175450.htm

Articolul original:
Guy H . Montgomery , Dana H . Bovbjerg , Julie B . Schnur , Daniel David , Alisan Goldfarb , Christina R. Weltz , Clyde Schechter , Joshua Graff-Zivin , Kristin Tatrow , Donald D . Price , Jeffrey H. Silverstein (2007). A randomized clinical trial of a brief hypnosis intervention to control side effects in breast surgery patients. Journal of the National Cancer Institute, 99, 1304-1312.
http://jnci.oxfordjournals.org/cgi/content/abstract/99/17/1304