Inscriere cercetatori

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Cercetarea va primi 0,7% din PIB în 2008

Conform comunicatului de presă al Guvernului:

Pentru prima dată în politica post-decembristă a României fondurile alocate învăţământului vor reprezenta 6% din Produsul Intern Brut, a spus premierul Tăriceanu, precizând că suma alocată educaţiei pentru anul viitor este cu 27% mai mare decât fondurile alocate pentru acest an.

„Există o raţiune profundă, bazată pe asigurarea condiţiilor pentru un învăţământ de calitate, performant”, a spus premierul Călin Popescu-Tăriceanu.

Fondurile alocate pentru cercetare-dezvoltare sunt cu peste 40% mai mari decât cele din 2007 iar suma alocată reprezintă 0,7 din produsul intern brut în anul 2008, faţă de doar 0,1% în 2004.

„Cercetarea-dezvoltarea este o prioritate a României şi nu doar pentru ca este o prioritate a UE, ci pentru că cercetarea-dezvoltarea aduce valoarea adăugată cea mai importantă”, a spus primul-ministru.

http://www.guv.ro/presa/afis-doc.php?idpresa=57439&idrubricapresa=1&idrubricaprimm=&idtema=&tip=&pag=&dr=