Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Bugetele pe 2008 ale proiectelor din programul Parteneriate au fost reduse fără nicio explicaţie

Conform informaţiilor de la http://www.cnmp.ro:8083/pncdi2/program4/monitorizare.php bugetele pe 2008 ale mai multor proiecte din programul Parteneriate au fost reduse semnificativ fără nicio explicaţie sau negociere.

Pentru directorii de proiect afectaţi de această măsură arbitrară:

Deşi CNMP nu spune explicit, în multe cazuri este posibilă îndeplinirea condiţiilor puse de CNMP printr-o simplă mutare în 2009 a a datei de decontare a ultimei etape din 2008, prin creşterea duratei acestei etape şi scăderea duratei uneia sau mai multor etape din 2009 şi/sau 2010. Astfel, banii corespunzători acestei etape (inclusiv pentru lunile din 2008) vor fi decontaţi din bugetul pe 2009. Deci nu vor exista diferenţe între sumele disponibile efectiv pentru cercetare în 2008 sau 2009, ci doar o întârziere a decontării cheltuielilor pentru lunile de la sfârşitul anului 2008 şi o diminuare a avansului primit pe 2008.

Update (22.01.08): CNMP a modificat listele publicate în 17.01.08 şi a menţionat faptul că „se va avea in vedere ca pentru etapele prevazute initial la contract, care au termende predare in decembrie 2008, acesta va fi decalat in ianuarie 2009, restul prevederilor contractuale nu se modifica”.