Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Universitatile si angajatorii: Parteneri pentru calitate si succes profesional

Incepand cu data de 21 ianuarie pe videoblogul British Council (http://www.britishcouncil.ro/blog/) pot fi accesate filmele conferintei „Invatamant superior care conteaza: Abordarea abilitatilor cerute de angajatori”, ce a avut loc la Sinaia, intre 17 si 18 decembrie 2007. Conferinta a lansat proiectul „Parteneri pentru calitate si succes profesional” , ce urmareste sa ofere mijloace si sustinere cadrelor didactice universitare in realizarea obiectivului de transformare a activitatilor din invatamantul superior prin oferirea unor cunostinte si furnizarea abilitatilor necesare studentilor pentru piata muncii. Proiectul este menit sa stimuleze colaborarea intre universitati si angajatori, in mod special nivelul de ocupare a fortei de munca a absolventilor.

Partenerii British Council in acest proiect sunt Agentia Romana pentru Calificari in Invatamantul Superior si Partneriate cu Mediul Economic si Social (ACPART), Universitatea Bucuresti, Universitatea “Babes Bolyai” din Cluj si Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Proiectul este sustinut de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS).

Website-ul proiectului: http://www.britishcouncil.org/ro/romania-support-to-education-partners-for-quality-and-employability.htm