Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Membrii comisiilor CNCSIS vor putea beneficia de proiecte administrate de CNCSIS

CNCSIS a hotărât acest lucru printr-o decizie:
http://www.cncsis.ro/PNCDI%20II/Decizie_CNCSIS.pdf

În mod evident, acest lucru nu evită conflictele de interese, având în vedere că proiectele membrilor comisiilor CNCSIS vor fi putea fi evaluate de proprii colegi. De asemenea, decizia confirmă, implicit, faptul că în trecut membrii comisiilor CNCSIS au putut coordona sau participa la evaluarea competiţiilor la care au depus proiecte.

Pe de altă parte, CNCSIS nu oferă membrilor consiliului şi comisiilor de specialitate din cadrul său retribuţii care să compenseze lipsa accesului la programele de finanţare coordonate de instituţie.