Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Sesiune de comunicări şi sondaj privind diaspora ştiinţifică românească

16-20 iulie 2008, Iasi, Romania: Universitatea de vara „UNIversitatea în SOcietate – UNISO 2008”, cu tema „Centrarea învăţământului superior pe competenţe: provocări şi soluţii”
Pagina internet: http://www.uniso.ro/

Obiectivul principal: Dezvoltarea parteneriatelor dintre universităţi şi întreprinderi în domeniul educaţiei şi al formării în contextul dezvoltării durabile.

Deadline pentru inscriere: 15 Martie 2008
Deadline pentru rezumat (daca doriti sa faceti o comunicare): 01 Martie 2008

Unul din subiecte: ROLUL DISAPOREI IN DESCHIDEREA SI MODERNIZAREA SOCIETATII. Prevazuta sesiune paralela dedicata – contact pt acest subiect: Ioan Manuel Ciumasu, ciumioan@yahoo.com )

Actiune suplimentara (Ioan Manuel Ciumasu):
Sondaj privind potentialul cercetatorilor stiintifici din Diaspora de a se implica in cercetarea Romaneasca (proiecte, publicatii, cursuri): un formular cu 10 intrebari (Da/Nu), aflat la adresa internet de mai jos. Rezultatele sondajului vor fi publicate cu ocazia UNISO 2008 de la Iasi.

http://www.intecol.net/pages/002_personal.php?mode=list&table=blog&tb_kind=Research&id=Ciumasu&vvt=aa&bidx=109624