Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

ANCS şi Academia Română „organizează” o conferinţă pentru diaspora ştiinţifică

Conform unui articol din Adevărul, apărut în 20 martie, cercetătorii din diaspora trebuie să-şi exprime intenţia de participare până în 21 martie. Pe site-ul ANCS sau al Academiei Române nu apare însă nicio informaţie despre acest eveniment:
http://www.adevarul.ro/articole/cercetatorii-romani-de-pretutindeni-adunati-la-bucuresti/345188

Google mai găseşte informaţii despre acest eveniment doar pe site-ul ambasadei României din Australia:

20 martie 2008 / În perioada 17-19 septembrie 2008, Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică în parteneriat cu Academia Română organizează, sub înaltul patronaj al Primului Ministru, conferinţa „Diaspora în cercetarea ştiinţifică românească”.

În cadrul evenimentelor vor fi organizate workshop-uri axate pe domenii precum chimie, fizică, matematică, inginerie, ştiinţe socio-umane şi economice, biologie, ştiinţa mediului, medicină, biotehnologii, artă şi arhitectură, cu scopul de a crea premisele realizarii unor colaborări internaţionale inter- şi trans-disciplinare de anvergură, care să contribuie la creşterea vizibilităţii rezultatelor ştiinţifice româneşti.

În vederea participării la această conferinţă, cei interesaţi, care activează în domeniile de cercetare mai sus amintite, sunt rugaţi să transmită, în cel mai scurt timp, intenţia de participare, care să cuprindă date de contact şi o scurtă prezentare sau un CV, la adresa de e-mail roembcbr@cyberone.com.au .
http://canberra.mae.ro/index.php?lang=ro&id=17478