Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

A început competiţia Famelab 2008!

„Ii cautam pe cei care au acea sclipire in ochi atunci cand vorbesc despre stiinta, persoane care pot face o prezentare antrenanta, originala si inspirata cu continut stiintific adecvat dar atragatoare pentru un public larg.” Kathy Sykes, Director Festivalul de Stiinta Cheltenham, Marea Britanie

FameLab este o initiativa a Festivalului de Stiinta Cheltenham din Marea Britanie si acesta este al doilea an in care competitia are loc in afara granitelor britanice, in cele 9 tari din Sud Estul Europei prin intermediul British Council. Scopul FameLab este incurajarea tinerilor (intre 18 si 35 de ani) sa inspire si sa aprinda imaginatia publicului cu privire la stiinta secolului al XXI-lea.

Competitia ii cauta pe aceia care pot reprezenta stiinta, cei care vor putea sa-si sustina ideile si abilitatile de prezentare pentru un public televizat. Modelul este similar programelor TV gen Pop Idol – ai la dispozitie doar 3 minute pentru a te prezenta in fata unui juriu de specialisti. Prezentarea va fi sustinuta in limba romana. Doar cel mai bun trece in runda urmatoare, iar prezentarea trebuie sa fie antrenanta si originala, corecta din punct de vedere stiintific, dar prezentata pe intelesul publicului larg.

Pentru inscrierea la una din selectiile regionale in Iasi (15 aprilie), Bucuresti (18 aprilie) si Cluj (22 aprilie), citeste Ghidul concurentului, completeaza Formularul de inregistrare si trimite-l prin email la adresa famelab@britishcouncil.ro pana pe 13 aprilie 2008 inclusiv. Gasesti aceste documente la
http://www.britishcouncil.org/ro/romania-support-science2-beautiful-science-famelab-competition

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa il contactati pe Gabriel Ivan, Education and Science Projects Manager, la gabriel.ivan@britishcouncil.ro.

FameLab 2008 Romania este realizat în colaborare cu Universitatea Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Asociatia Ad Astra.