Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Câştigătorii concursului FameLab România, 2008

Sambata 17 mai, in fata unui numar de 150 de spectatori, cei 10 finalisti au prezentat cu talent diferite teme stiintifice care au trezit interesul publicului format in majoritate din elevi ai unor licee bucurestene.

Juriul compus din Alexandru Mironov, reputat jurnalist de ştiinţă şi scriitor de literatură SF, Adrian Stănică, cercetător la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină – GEOECOMAR, Bucureşti şi jurnalist la BBC România, Cristian Bandea, jurnalist pe subiecte de ştiinţă la ziarul „Cotidianul”, Cristian Lascu, speolog şi redactor şef editor la „National Geographic România” şi Andreea Pulpea, Director proiecte la British Council a avut o misiune dificila.

Premiul I a revenit lui Victor Popescu din Bucuresti. Victor Popescu are 23 de ani si este Directorul General al unei firme de IT din Bucuresti. Victor Popescu si-a adjudecat si premiul de popularitate bazat pe voturile publicului. Premiile obtinute de castigatorul locului 1 a fost un laptop Dell si dreptul de a reprezenta Romania la festivalul de stiinta de la Cheltenham in Marea Britanie (4 – 8 iunie) http://www.cheltenhamfestivals.com/whats_on/science_festival.html

Castigatorii locurilor 2 (Alexandru Stermin, student la Universitatea din Cluj) si 3 (Raluca Elena Podiuc – studenta la Universitatea Politehnica din Bucuresti) au primit ca premii o camera video Canon si respectiv un iPod.

Alexandru Popa (student al Universitatii din Bucuresti) si Razvan Gutu (student la doctorat la Universitatea de Medicina si farmacie din Iasi) au obtinut cele doua premii speciale constand in abonamente la revista National Geographic.

Televiziunea Romana a inregistrat finala si va prezenta un film de 30 de minute despre competitia FameLab intr-o emisiune difuzata la sfarsitul acestei saptamani.

Mai multe informaţii:
http://www.britishcouncil.org/ro/romania-support-science2-beautiful-science-famelab-competition.htm