Inscriere cercetatori

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Centrul International de Biodinamica (www.biodyn.ro) angajeaza: Masterand-Student doctorand/Asistent cercetare /PostDoc Biologie / biofizica

Pentru cercetari avansate in domeniul caracterizarii bio-suprafetelor utilizand Microscopia de Fluorescenta. (Epi fluorescenta si TIRF in lumina laser sau alba)

Se vor derula studii de:
-caracterizare a interfetelor folosind TIRFM (Microscopia de Fluorescenta in conditii de reflexie totala interna).
-caracterizarea membranei celulare folosind (TIR)FM.
-evaluari ale expresiei unor proteine de interes la nivelul sistemelor celulare
-caracterizarea mediului lipidic in sisteme model (lipozomi).

Echipament disponibil
Sistem performant pentru fluorescenta laser si in lumina alba, configuratie avansata pentru DIC si TIRFM, cu facilitati pentru monitorizare de lunga durata in conditii de mediu controlat (Zeiss AxioObserver, camera Andor, stage motorizat, incinta OKOLAB).

Cerinte:
Experienta / interes in pregatirea probelor biologice pentru analizele de microscopie;
Cunostinte de optica si (bio)fizica de baza.
Experienta in imunomarcarea celulelor reprezinta un avantaj.
Experienta solida in analizele de fluorescenta (pentru nivelul postdoc). Experienta postoctorala de minim 2 ani si publicatii relevante sunt necesare pentru a ocupa o pozitie de cercetator principal.

Centrul International de Biodinamica este un centru de cercetare de varf in Romania care ofera un mediu de lucru de nivel international si oportunitati de mobilitate in laboratoare din centre de referinta din lume. Centrul dispune de peste 1000 m2 spatii de laboratoare si training intr-un sediu modern situat in centrul Bucurestiului.
Facilitatile experimentale permit dezvoltarea si caracterizarea platformelor de bioanaliza, cultivarea de celule si tesuturi si cuprind :
Microscopie TIRF, spectroscopie de impedanta, echipamente pentru analize electrochimice & SPR.

Toate posturile vor avea contracte pe termen determinat (2 ani cu posibilitate de prelungire pe durata nedeterminata) pachetul salarial fiind extrem de atractiv, in functie de cunostinte si performante, in conformitate cu grila de salarizare a cercetarii romane.
Pentru a aplica va rugam sa trimiteti : cv & scrisoare de intentie la: office@biodyn.ro