Inscriere cercetatori

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Centrul International de Biodinamica (www.biodyn.ro) angajeaza: Masterand-Student doctorand/Asistent cercetare /PostDoc (chimisti, fizicieni, ingineri) In domeniul: caracterizarii si dezvoltarii bio-interfetelor utilizand Microscopia de Forta Atomica (

Centrul International de Biodinamica (www.biodyn.ro) angajeaza:
Masterand-Student doctorand/Asistent cercetare /PostDoc
(chimisti, fizicieni, ingineri)
In domeniul: caracterizarii si dezvoltarii bio-interfetelor utilizand Microscopia de Forta Atomica (AFM)

Se vor derula studii de :
-AFM (microsopie de forta atomica) pe probe biologice
– Modelare si caracterizarea interactiei celule-suprafete nanostructurate (studii de biofizica, sau fizica teoretica, sau micro-nano tehnologii reprezinta un avantaj)
Sistemul JPK Nanowizzard 2 va fi integrat intr-o platforma duala AFM – optica avand facilitati avansate pentru aceasta dezvoltare.
– Analize SPM si optice avansate (DIC si fluorescenta) pe probe biologice sau materiale noi (polimeri).

Cerinte:
-Studii in chimie/ fizica sau inginerie;
-Experienta in functionalizarea suprafetelor /dezvoltarea platformelor cu biosenzori/tehnici de procesare a materialelor reprezinta un avantaj;
-Experienta / interes in pregatirea probelor biologice pentru analizele de microscopie;

Experienta postoctorala de minim 2 ani si publicatii relevante sunt necesare pentru a ocupa o pozitie de cercetator principal.

Centrul International de Biodinamica este un centru de cercetare de varf in Romania care ofera un mediu de lucru de nivel international si oportunitati de mobilitate in laboratoare din centre de referinta din lume. Centrul dispune de peste 1000 m2 spatii de laboratoare si training intr-un sediu modern situat in centrul Bucurestiului.
Facilitatile experimentale permit dezvoltarea si caracterizarea platformelor de bioanaliza, cultivarea de celule si tesuturi si cuprind :
Microscopie TIRF, spectroscopie de impedanta, echipamente pentru analize electrochimice & SPR, depunere in strat subtire.

Toate posturile vor avea contracte pe termen determinat (2 ani cu posibilitate de prelungire pe durata nedeterminata) pachetul salarial fiind extrem de atractiv, in functie de cunostinte si performante, in conformitate cu grila de salarizare a cercetarii romane.
Pentru a aplica va rugam sa trimiteti : cv, scrisoare de intentie, si 2 referinte la: egheorghiu@biodyn.ro