Inscriere cercetatori

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Preşedintele României şi-a asumat Strategia de modernizare a educaţiei şi cercetării

Preşedintele României, Traian Băsescu, a decis să îşi asume Strategia de modernizare a educaţiei intitulată Educaţie şi Cercetare pentru Societatea Cunoaşterii.

Strategia a fost redactată de către preşedintele Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza şi Elaborarea Politicilor din domeniile educaţiei şi cercetării, prof. Mircea Miclea, pe baza propunerilor primite din partea mai multor semnatari ai Pactului Naţional pentru Educaţie: este vorba despre trei federaţii sindicale de profil, trei partide politice parlamentare şi opt asociaţii, care au răspuns solicitării de a participa la crearea strategiei.

Strategia cuprinde măsuri concrete şi termene de realizare a modernizării sistemului de învăţământ, atât la nivel preuniversitar, cât şi la nivel superior şi în cercetare. Strategia este supusă dezbaterii publice, spre amendare şi îmbunătăţire. Ea poate fi consultată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, unde pot fi de asemenea accesate contribuţiile organizaţiilor menţionate mai sus.

Documentul propus spre dezbatere integrează principiile de bază cuprinse în Pactul Naţional pentru Educaţie încheiat în primăvara acestui an de partidele parlamentare şi peste 20 de organizaţii ale societăţii civile, sindicate, asociaţii, ONG-uri, Pact bazat la rândul său pe Raportul România educaţiei, România cercetării prezentat în vara anului trecut.

http://presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=10314&_PRID=lazi

http://www.presidency.ro/static/ordine/Educatie_si_Cercetare_pentru_Societatea_Cunoasterii.pdf