Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Academia Română are noi membri titulari şi corespondenţi

Academia Română are începând de ieri cinci noi membri titulari şi alţi doi noi membrii corespondenţi. Nicolae Breban a fost ales în cadrul secţiei de filologie şi literatură, Ivan Singer-secţia de ştiinţe matematice, Emil Burzo-secţia de ştiinţe fizice, Dan Bălteanu-secţia de ştiinţe geonomice şi Victor Giurgiu-secţia de ştiinţe agricole şi silvice. Membrii corespondenţi au fost aleşi, prin vot secret, Voicu Lupei pentru secţia de ştiinţe fizice şi Dorel Banabic pentru secţia de ştiinţe tehnice.

http://www.gandul.info/scoala/academia-romana-are-noi-membrii-titulari-si-corespondenti.html?3934;3747680