Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

A Critical Note on the Abuse of Bibliometric Data

Initiated by the board of the Mathematical Structures in Computer Science Journal, and signed by several preeminent computer scientists:

http://processalgebra.blogspot.com/2009/01/critical-note-on-abuse-of-bibliometric.html

Also see

http://www.inria.fr/inria/organigramme/documents/ce_indicateurs.pdf

(in French) for (among other things) a comparative analysis of the differences in coverage of Web of Science, Scopus and Google Scholar, and the impact of database choice on the H-index of four researchers from INRIA.