Inscriere cercetatori

Conferinta de presa „Cercetarea: nici bani fara reforma, nici reforma fara bani”

Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii raspund crizei prin finantarea sporita a sectorului de cercetare, dezvoltare si inovare. Teoretic, prin Pactul National pentru Educatie si Cercetare, Romania s-a angajat sa se sincronizeze cu lumea civilizata. In practica, datele facute publice pana acum arata o alocare bugetara pentru cercetare pentru 2009 care este jumatate din cea din anul trecut,
si de circa de 10 ori mai mica, ca procent din PIB, decat media europeana a ultimilor ani.

Asociatia Ad Astra va invita la o prezentare a pozitiei sale privind reforma in sistemul academic si de cercetare in contextul crizei economice actuale, urmata de o conferinta de presa la care membrii Asociatiei vor raspunde intrebarilor audientei.

Prezentarea si conferinta de presa vor avea loc joi 5 februarie 2009, la ora 10:30, in Sala Brancusi, pusa la dispozitie de Camera Deputatilor. Va rugam sa confirmati participarea la officeATad-astra.ro si bojariuATclicknet.ro pana miercuri 4 februarie ora 24.

In cazul in care exista automobile care trebuie sa intre in incinta Palatului Parlamentului, lista cu numerele de inmatriculare ale autoturismelor trebuie transmisa cu cel putin 24 de ore inainte de data desfasurarii activitatilor programate, de aceea va rugam sa ne transmiteti informatia aceasta pana miercuri 4 februarie, ora 10.

(Inlocuiti semnul AT cu cel uzual pentru adresele e-mail)