Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Le calcul des resistances hydrauliques optimales a des sistemes speciaux de protection des stations de pompage contre le coup de belier.

Domenii publicaţii > Stiinte ingineresti + Tipuri publicaţii > Articol în volumul unei conferinţe

Autori: Mihail Popescu,Aristide Halanay

Editorial: Proceedings of the XXIVth IAHR Congress,Madrid,Spania,9-13 September, 1991.

Rezumat:

Pour la protection des stations de pompage contre le coup de belier,on adopte d’habitude des solutions de type reservoir d’air ou chambre d’equilibre,qui transforment le mouvement rapidement variable de l’eau de la conduit de refoulement en mouvement lentement variable (oscillation en masse). Pendant le dernier temps,en Roumanie,on a promu un systeme de protection de grande efficience fonctonelle de type „reservoir d’air pourvu d’un dispositif special de resistance hydraulique asymetrique”,concu et realise dans l’Institut de Recherches Hydrotechniques-Bucarest.Dans ce compte -rendu,on presente une methode directe de calcul hydraulique pour le dimensionnement optimum des systemes de protection du tipe „reservoir d’air pourvu de resistance asymetique” et l’on illustre par une application pratique sur une station de pompage calculee anterieurement par des methodes numerques.

Cuvinte cheie: Statie de pompare,Sistem de protectie,Soc hidraulic // Station de pompage,System de protection,Coup de belier

URL: https://www.ad-astra.ro/mihailpopescu2002@gmail.com