Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Novel azoderivatives as liquid crystals

Domenii publicaţii > Chimie + Tipuri publicaţii > Articol în revistã ştiinţificã

Autori: G. Rãu, A. Moanţã, D.G. Mogoşanu

Editorial: Revue Roumaine de Chimie, 53 (12), p.1089-1095, 2008.

Rezumat:

In this paper the authors present novel azoderivatives obtained by the condensation of N-chloroacetylaniline with 4­(phenylazo)phenols or 4-hydroxy-4′-(phenylazo)biphenyls. The compounds have been characterised using UV-visible, IR, 1H RMN, and GC MS methods. The liquid crystals properties of these novel azoderivatives were studied through calorimetric measurements and optical texture observations.

Cuvinte cheie: azoderivati, sinteze, cristale lichide // azoderivatives, synthesis, liquid crystals