Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Preşedintele ANCS a susţinut o conferinţă de presă

Proiectele de cercetare din cadrul Programului Naţional de Cercetare vor fi evaluate în următoarea perioadă de timp, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), Gerard Jităreanu.

Potrivit acestuia, ANCS lucrează la criteriile de evaluare şi acreditare a institutelor de cercetare.

‘Revedem şi lucrăm la criteriile de evaluare şi acreditare ale proiectelor de cercetare şi ale institutelor de cercetare. Se va ţine seama de activitatea institutelor de cercetare’, a explicat secretarul de stat Gerard Jităreanu.

El a spus că vor fi îmbunătăţite şi listele cu evaluatori. Evaluatorii vor rămâne pe listă în funcţie de performanţele lor şi de proiectele pe care le-au realizat.

Gerard Jităreanu a mai spus că vrea să includă cât mai mulţi evaluatori din străinătate printre care şi cercetători care muncesc în institute de cercetare şi afara ţării.

Preşedintele ANCS a spus că va fi evaluată activitatea institutelor şi se va observa cum au fost cheltuite fondurile venite de la buget şi din proiecte de cercetare.

În ceea ce priveşte fondurile pentru cercetare, secretarul de stat a spus că urmăreşte să predomine fondurile structurale obţinute din competiţii şi să scadă fondurile alocate de la bugetul de stat.

Preşedintele ANCS a precizat că împreună cu mediul economic se vor stabili tematici prioritare care să fie aplicate în economie.

Rezultatele cercetării româneşti, după cum susţine secretarul de stat, vor fi promovate prin târguri, expoziţii şi ‘caravana inovării’.

O altă prioritate a preşedintelui ANCS este aceea a promovării parteneriatelor dintre mediul privat, universităţi şi institute de cercetare.

http://www.mct.ro/index.php?action=viewcom&comID=198

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/843062/Cercetarea-a-primit-600-de-milioane-de-lei-virtuali/