Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

CNIV şi ICVL sub egida Anului European al Cercetării şi Inovării

Universitatea din Bucuresti si Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi vor organiza in perioada 30 octombrie-1 noiembrie, simultan, cea de-a IV-a Conferinta Internationala de Invatamant Virtual si cea de-a VII-a Conferinta Nationala de Invatamant Virtual.
Termenul limita pentru inscrieri la ICVL 2009 este 30 iunie iar pentru CNIV 2009 este 1 octombrie.

Cele doua manifestari stiintifice se desfasoara sub egida Anului European al Cercetarii si Inovarii (http://create2009.europa.eu/). Partenere ale evenimentelor sunt SIVECO Romania si compania Intel. Sub deviza „Imagineaza. Creeaza. Inoveaza”, obiectivul manifestarilor este promovarea de demersuri creative si inovatoare in diferite sectoare ale activitatii umane.

Se urmareste promovarea educarii in domeniile matematic, stiintific si tehnologic, a aptitudinilor de baza si avansate favorabile inovarii tehnologice, precum si promovarea unei mai stranse legaturi intre arte, intre organizatii, scoli si universitati. Proiectele CNIV si ICVL sunt manifestari stiintifice care promoveaza tehnologii si metodologii inovative in educatie, in cercetare si in perfectionarea continua, atat in mediile preuniversitar si universitar, cat si in mediul de afaceri.

Cu aceste ocazii, vor avea loc concursul „Software Educational 2009” si Expozitia de produse software, echipamente si produse IT destinate educatiei, cercetarii si inovarii. De asemenea, exista creata o comunitatea virtuala – „Learning-Knowledge-Development” (profesori, cercetatori, specialisti IT etc.) – care participa in cadrul unui forum la diverse discutii, solutii si studii privind domeniile invatamantului, cercetarii si dezvoltarii: http://virtuallearning.ning.com/
Pentru mai multe detalii vizitaţi http://www.icvl.eu/2009/ şi http://www.cniv.ro/2009/.

Despre Proiectele CNIV si ICVL (http://www.icvl.eu | http://www.cniv.ro )
Proiectele CNIV şi ICVL sunt manifestări ştiinţifice ce promovează tehnologii şi metodologii inovative în educaţie, în cercetare şi în perfecţionarea continuă, atât în mediile preuniversitar, respectiv universitar, cât şi în mediul de afaceri. Structurate şi organizate după principii europene şi standarde internaţionale, cele două proiecte încurajează şi promovează:
– lucrul la proiecte şi activităţile colaborative,
– metodele şi experimentele ştiinţifice,
– gândirea creativă şi intuiţia,
– argumentaţia şi demonstraţia