Inscriere cercetatori

Daca aveti cont Ad Astra si de Facebook, intrati pe pagina de profil pentru a da dreptul sa va logati pe site doar cu acest buton.

Site nou !

Daca nu va puteti recupera parola (sau aveti alte probleme), scrieti-ne la pagina de contact. Situl vechi se gaseste la adresa old.ad-astra.ro

Facebook

Laureaţii concursului FameLab

Ionut Topala, Asistent cercetare stiintifica, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Fizica, a castigat Finala competitiei FameLab din Romania.

Casigatorul FameLab a sustinut o prezentare din domeniul fizicii plasmei.

Ceilalti premianti desemnati de juriu au fost:

– Cristiana Bercea, eleva la Colegiul National „Sf. Sava”, Bucuresti – premiul al II lea.

– Toma Badescu, student la Facultatea de fizica, Universitatea Bucuresti – premiul al III lea.

Juriul a fost format din dl Radu Grozea (Sef de department, TVR), dna Dana Jalobeanu (Jurnalist de stiinta, Hotnews) si dl Cristian Lascu (Redactor sef, National Geographic Romania).

Cristina Negut, eleva la Colegiul National „Sf. Sava”, Bucuresti, a castigat Premiul publicului.

Cei 600 de spectatori prezenti la Finala nationala FameLab din Bucuresti, si-au imbunatatit cunostintele stiintifice si au asistat la un spectacol extrem de captivant.

Transmisia finalei de catre TVR2 a starnit deasemenea interesul unui numar mare de telespectatori. Inregistrarea completa a finalei FameLab din 2009 transmisa pe TVR2 se poate descarca de pe Internet la
www.britishcouncil.ro/famelab-romania/FameLab-Finala-2009.zip

Proiectul British Council a incercat sa inlature o parte din barierele care despart publicul larg de stiinta.

Speram ca am reusit sa convingem un numar important de tineri din Romania ca stiinta este atractiva.

Castigatorul Finalei nationale FameLab, dl Ionut Topala, va reprezenta Romania la Finala internationale FameLab care se va desfasura pe data de 6 iunie in cadrul Festivalului de stiinta de la Cheltenham (Marea Britanie).

Vedeti prezentarea despre “Fizica plasmei” pe care a sustinut-o castigatorul FameLab din Romania, Ionut Topala, in cadrul finalei FameLab International desfasurate in Marea Britanie:

FameLab a devenit un proiect apreciat de comunitatea stiintifica, un punct de referinta pentru jurnalistii si pentru organizatiile media si un eveniment asteptat de catre tinerii pasionati de comunicarea stiintei.

Gabriel Ivan
Education & Science Projects Manager
British Council

Vedeţi şi
http://www.britishcouncil.org/ro/romania-support-science2-beautiful-science-famelab-competition-2009