Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Sprijiniţi propunere legislativă pentru finanţarea în avans a proiectelor de cercetare !

Senatorul Mihail Hărdău, fost ministru al educaţiei şi cercetării, a înregistrat la Senat o propunere legislativă care vizează creşterea la 90%, de la 30% cât este în prezent, a avansului acordat pentru derularea proiectelor de cercetare finanţate din fonduri publice:
https://www.ad-astra.ro/posts/view_post.php?post_id=1133&lang=ro

Propunerea a fost iniţial respinsă de Guvern: https://www.ad-astra.ro/posts/view_post.php?post_id=1201&lang=ro
Ministerul Educaţiei si ANCS au sprijinit iniţiativa legislativă dar Ministerul de Finanţe a dat aviz negativ.

Propunerea s-a întors la Comisia de specialitate a Senatului, pentru avizare. Comisia a votat in unanimitate pentru înaintarea propunerii pentru votul în plen: http://webapp.senat.ro/pdf/09L216CA.pdf

Puteţi urmari procesul legislativ aici:
http://80.97.216.132/default.asp?exp=1
(căutaţi L216/2009).

Miercuri, 17 iunie, iniţiativa legislativă va intra pe ordinea de zi pentru a fi votată în plen. Avem nevoie de tot sprijinul dumneavoastră pentru această iniţiativa care este în interesul tuturor cercetătorilor din Romania.