Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

5% din toate veniturile Universităţii Babeş-Bolyai vor merge spre cercetare

Andrei Marga a mai punctat că începând din toamnă, 5% din toate veniturile Universităţii vor merge către cercetare, mai ales că va fi înfiinţat Institutul de Inovaţie – o structură care va sprijinii doar invenţiile şi teoriile revoluţionare ale angajaţiilor UBB.
http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=27777

Matematica şi fizica sunt cele mai căutate facultăţi de la UBB, raportat la interesul de anul trecut, în noua sesiune de admitere. Rectorul Universităţii “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Andrei Marga, a declarat ieri că, după două zile şi jumătate de la deschiderea sesiunii de admitere la universitate, cel mai mare interes raportat la sesiunile anterioare este înregistrat în domeniile matematicii şi fizicii.
http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=27783