Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Cercetatori romani exceptionali din diaspora

Foarte multi cercetatori romani exceptionali aleg sa paraseasca Romania datorita dificultatilor inerente si a lipsei de perspectiva in cariera stiintifica din tara. In strainatate, acestia reprezinta Romania la cele mai inalte standarde, cu toate ca, din pacate, realizarile lor raman frecvent neobservate in tara. Un asemenea cercetator exceptional este Radu Ignat, un om de stiinta de mare valoare din Franta. Acestuia i-a fost decernat in anul 2007 prestigiosul premiu Arconati-Visconti Pentru Stiinte (Matematici Pure si Aplicate) de catre Cancelaria Universitatilor din Paris (http://www.sorbonne.fr/docannexe.html?id=566).