Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Strategia cercetarii românesti in fizica (2012-2020)

A fost lansat proiectul „Evaluarea potentialului românesc de cercetare in domeniul fizicii si elaborarea strategiei nationale de cooperare internationala”. Lansarea a avut loc la Institul de Fizica Atomica. Proiectul face parte din Planul Sectorial al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii si beneficiarul rezultatelor lui este Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica. Adresa web cu informatii despre proiect este:
http://www.ifa-mg.ro/sectorial