Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Boyle temperature and cubic equations of state

Domenii publicaţii > Stiinte ingineresti + Tipuri publicaţii > Articol în revistã ştiinţificã

Autori: Claude F. Leibovici and Dan Vladimir Nichita

Editorial: Elsevier, Fluid Phase Equilibria, 289 (1), p.94-97 , 2010.

Rezumat:

The sensitivity of Boyle temperature to changes in parameters appearing in cubic equations of state and to volume shift is analyzed. Analytical expressions for the Boyle temperature and for the dependency to the shift of the equation of state are given for the most common cases of the alpha function.

Cuvinte cheie: Boyle temperature; Cubic equation of state; Variant property