Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Premierul a cerut o creştere a bugetului cercetării

Daniel Funeriu: „Pe noi ne interesează bineînţeles cifrele absolute. Dacă PIB-ul este mai mare, 6% va fi mai mare. Procentul va fi de 6%. Cum aţi auzit şi ieri în Parlamentul României, preşedintele a menţionat explicit domeniul educaţiei şi cercetării. În discuţiile pe care le-am avut cu ministrul de Finanţe astăzi am înţeles faptul că premierul i-a cerut în mod explicit o creştere a bugetului cercetării, lucru care nu poate decât să mă bucure, iar perseverenţa de care am dat dovadă până acum cu aceste nominalizări succesive, cu acest audieri, cred că este un element care poate să acorde încredere oamenilor şcolii că voi utiliza această calitate pentru a avea cei 6% şi mai ales pentru a-i utiliza cât mai eficient”

http://www.mediafax.ro/social/daniel-funeriu-avizat-de-comisiile-parlamentare-pentru-invatamant-5197008/

Potrivit lui Daniel Funeriu, priorităţile pentru învăţământul universitar constau în diferenţierea misiunii universităţilor, ierarhizarea programelor de studii, dinamizarea recrutării şi a carierelor şi finanţarea multianuală şi de excelenţă.

În domeniul cercetării, Funeriu îşi propune creşterea bugetului, distribuirea fondurilor pe criterii de excelenţă, debirocratizarea procedurilor, stimularea repatrierii diasporei şi realizarea unor ajustări legislative.

http://www.mediafax.ro/social/funeriu-cel-mai-important-este-aplicarea-noii-legi-a-educatiei-5064364