Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Recomandaţi cercetătorii români din străinătate!

Încă de la înfiinţare, proiectul Ad Astra şi-a propus sprijinirea comunicării şi colaborării dintre cercetătorii români din străinătate şi cei din ţară. Ad Astra a publicat o bază de date cu toţi cercetătorii care lucrează în România (Registrul Ad Astra al oamenilor de ştiinţă din România), realizată pe baza datelor Thomson Reuters / ISI. Nu există însă informaţii publice, centralizate, despre oamenii de ştiinţă români din străinătate, în afara celor care s-au înscris voluntar in Who’s who-ul Ad Astra, care sunt însă o mică parte din cei aproximativ 27.000 de cercetători români din diaspora. O listă publică cu numele celor mai reprezentativi cercetători din diaspora ar putea extrem de utilă pentru:

* Implicarea lor în sistemul de cercetare şi învăţământ superior din România;
* Mediatizarea realizărilor lor în presa din România;
* Estimarea mai bună a numărului oamenilor de ştiinţă din diaspora;
* Motivarea autorităţilor din România pentru continuarea programelor de sprijinire a revenirii în ţară a cercetătorilor;
* Oferirea de informaţii pentru universităţi sau institute de cercetare din România care doresc să atragă cercetători din diaspora.

Vă rugăm să ne ajutaţi să realizăm o astfel de listă, recomandându-ne cercetătorii români din străinătate pe care îi cunoaşteţi. Puteţi recomanda orice persoană de origine română care a avut rezultate în cercetare publicate în principalele reviste ştiinţifice internaţionale, dar vă rugăm să includeţi, în primul rând, persoanele din domeniul în care lucraţi sau din domenii apropiate şi care consideraţi că sunt printre cei mai buni cercetători români din diaspora din acele domenii.

Vă rugăm să utilizaţi formularul de pe următoarea pagină:
https://www.ad-astra.ro/events/2009/diaspora/