Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Comisia Fulbright lanseaza programul pentru studii doctorale in stiinte exacte

Comisia Fulbright lanseaza programul pentru studii doctorale in stiinte exacte

Publicat EurActiv: 15 Februarie 2010 @ 17:21

Comisia Fulbright din Romania anunta deschiderea programului international de studii doctorale in domeniile: stiinte, tehnologie si inginerie. Candidatii pot fi studenti la licenta si master, atat din sistemul de stat, cat si din cel privat.

Bursa se acorda pe o perioada de 3 ani, in urmatoarele domenii:

aeronautica, agricultura, astronomie, biologie, inginerie medicala, chimie, IT, energie, inginerie, mediu, geologie, matematica, oceanografie, fizica, sanatate publica.

Criterii de eligibilitate:

* cel putin o diploma de licenta obtinuta inainte de 1 august 2011
* fluenta in limba engleza
* cetatenie romana

Nu sunt eligibili cei care:

* studiaza deja in SUA
* au mai beneficiat de o bursa Fulbright
* sunt deja inscrisi intr-un program de doctorat

Inscrierea se face doar online, pana pe 25 aprilie 2010. Mai multe detalii gasiti aici: http://www.fulbright.ro/news/339-2011-international-fulbright-science-and-technology-award.html#content