Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Oaspeţi de prestigiu la Academia Română

În ziua de 23 martie, ora 10.30, în aula Academiei Române va avea loc o ceremonie în cadrul căreia acad. Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, va înmâna distincţii academice unor personalităţi de prestigiu internaţional din domeniile chimiei, biochimiei şi medicinii moleculare.
• Înmânarea însemnelor de membru de onoare al Academiei Române Profesorului Baruch Samuel Blumberg, laureat al Premiului Nobel pentru medicină în 1976. Prof. Baruch Samuel Blumberg a descoperit antigenul care generează răspunsul imun pentru virusul hepatitei B, realizând primul vaccin împotriva hepatitei.
• Înmânarea diplomei „Honoris Causa” Profesorului Richard A. Lerner, din 1986, director al Institutului de Cercetări Scripps din California, cel mai mare institut privat de cercetări biomedicale non-profit din SUA. Membru al Academiei Naţionale de Ştiinţe din SUA, Profesorul Richard A. Lerner a inventat anticorpi catalitici şi, prin descoperirea anticorpilor combinatorii, a pus bazele medicamentului Humira, folosit în tratamentul artritei reumatoide.
• Înmânarea diplomei „Honoris causa” Profesorului Raymond Allen Dwek, şef al Departamentului de Biochimie al Universităţii şi director al Institutului de Glicobiologie din Oxford. Membru al Societăţi Regale din marea Britanie, Raymond Allen Dwek a pus bazele glicobiologiei moderne, disciplină care studiază glucidele şi structurile biomoleculare în care acestea sunt integrate. Cercetările sale stau la baza unor medicamente pentru tratamentul unor maladii severe induse de dezordini ale procesării glucidelor.

Ora 11.00 Simpozionul „Chemistry and Life”
Program

• Prof. Baruch S. Blumberg – „Hepatitis B Virus and the Prevention and Control of Liver Cancer”
• Prof. Richard A. Lerner – „The New Immunochemistry”
• Prof. Raymond A. Dwek – „ Innovation, Inspiration and Imagination. A story of Oxford Branding”