Inscriere cercetatori

Daca aveti cont Ad Astra si de Facebook, intrati pe pagina de profil pentru a da dreptul sa va logati pe site doar cu acest buton.

Site nou !

Daca nu va puteti recupera parola (sau aveti alte probleme), scrieti-ne la pagina de contact. Situl vechi se gaseste la adresa old.ad-astra.ro

Facebook

Privat versus public in cercetarea romaneasca

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Intre sistemul public de cercetare din Romania si cel privat exista un decalaj urias. De o parte mentalitati feudale, criterii de promovare dubioase, risipa de bani si posturi „caldute” dar sigure, de cealalta parte competitivitate, meritocratie, responsabilitate pentru cheltuirea banilor si o birocratie minima si eficienta.

„Institutele private pot constitui o alternativa reala pentru cercetatorii romani care doresc sa se intoarca acasa si care au nevoie de conditii de nivel international, fara birocratie, fara ierarhii, unde administratia este un partener si nu un dusman, unde mediul stiintific este de top, unde meritocratia primeaza, si unde entuziasmul si spiritul stiintific nu sunt franate ci sustinute”, apreciaza dr. Raul C. Muresan de la Departamentul de Neurostiinte Experimentale si Teoretice din cadrul Centrului pentru Cercetari Cognitive si Neuronale (Coneural).

http://www.ziare.com/scoala/universitati/privat-versus-public-in-cercetarea-romaneasca-1013372

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.