Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Cercetarea românească

Ad Astra împreună cu www.stiinta.info lansează situl Cercetarea românească www.cercetarearomaneasca.ro . Situl este o iniţiatiava pentru promovarea, popularizarea si creşterea interesului la nivelul publicul larg pentru cercetarea românească de nivel internaţional.

În articolul inaugural „Laptele – un aliment de 9000 de ani” descoperim cum cioburile din siturile arheologice de pe teritorul României pot spune, chiar si la mii de ani distanţă, poveşti despre obiceiurile alimentare ale strămoşilor noştrii.

http://www.cercetarearomaneasca.ro/