Inscriere cercetatori

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Ad Astra sustine demersul studentilor romani din diaspora referitor la Rosia Montana

In data de 14 Iulie 2010 asociatiile studentilor romani din diaspora au publicat pozitia proprie fata de proiectul RMGC de exploatare a aurului de la Rosia Montana.

In scrisoarea deschisa, publicata la: http://studentsforrosiamontana.wordpress.com/2010/07/14/scrisoare/ , aceste asociatii isi exprima ingrijorarea si isi afirma ferm opozitia fata de proiectul Rosia Montana.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani de pretutindeni sustine aceasta initiativa a studentilor romani din diaspora si considera ca societatea civila, asociatiile profesionale, comunitatea academica si mediul politic trebuie sa dea dovada de responsabilitate.