Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Bursele de cercetare GE-NEC III pentru artele vizuale

BURSE „GE-NEC III”
MARTIE 2011 – IULIE 2012

New Europe College (NEC) anunta concursul pentru bursele de cercetare GE-NEC III pentru universitari/cercetatori din Romania angajati in proiecte privind domeniul artelor vizuale. Acest program va fi axat pe cercetari legate de artele vizuale in Romania in intervalul 1945 – 2000.

CONDITII DE PARTICIPARE:
1. Candidatul/a trebuie sa fie inscris/a la doctorat sau sa aiba titlul de doctor;
2. Se va acorda prioritate candidatilor sub 40 ani si celor care nu au beneficiat inca de burse acordate de NEC;
3. Se asteapta de la candidati o buna cunoastere a doua din limbile straine de circulatie internationala. Cunoasterea limbii engleze este dezirabila.

CONDITII ALE BURSEI:
Bursa se acorda pentru unul sau doua semestre, in intervalul martie 2011 – iulie 2012. Programul bursierilor presupune prezenta obligatorie in Bucuresti la toate intalnirile programate in cadrul acestui proiect. Bursierii vor beneficia de un stagiu de cercetare in tara si / sau in strainatate, in directa legatura cu proiectul de cercetare propus.
Valoarea bursei lunare este echivalentul in RON a 500 USD (neimpozabili), la care se va adauga suma destinata stagiului de cercetare. Se vor acoperi cheltuielile de drum si cazare pentru candidatii din provincie.

MODALITATI DE INSCRIERE SI TERMENE PRIVIND CONCURSUL:
Formularul de candidatura si instructiunile de completare pot fi obtinute de la adresa www.nec.ro; tot aici se gaseste o prezentare generala a programului, de care candidatii sunt rugati sa tina seama in elaborarea proiectului lor. Aceste documente pot fi obtinute si prin e-mail de la applications@nec.ro

Dosarele trimise prin e-mail trebuie sa contina la rubrica Subject urmatoarele cuvinte: „Burse GE-NEC III”.

Perioada depunerii candidaturilor este
20 septembrie – 1 octombrie 2010.

Dosarele incomplete si cele primite dupa data de
1 octombrie 2010 nu vor fi luate in considerare.

Relatii suplimentare se pot obtine la tel. 021 307 99 10 – intre orele 10-17 ale fiecarei zile lucratoare – sau prin e-mail: applications@nec.ro

Adresa: New Europe College, str. Plantelor 21, 023971 Bucuresti