Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

A romanian publishes in Nature

Corina Tarnita este absolventa a liceului Carol I din Craiova. Facultate si doctorat la Harvard. In liceu a fost premianta la olimpiadele nationale de matematica. O mare „somnitate” in matematica, fost si viitor decan in frumoasa si minunata Romanie, afirma cu ani in urma bucurandu-se un esec la olimpiada judeteana „au ajuns si astia de la Harvard sa ia pana si pe x…”. No comment. Eu zic sa ne bucuram ca cineva de nationalitate romana publica in Nature si sa speram ca intradevar astfel de persoane vor fi apreciate si in Romania.

http://www.nature.com/nature/journal/v466/n7310/full/nature09205.html