Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Declaraţie publică în legătură cu licitaţia pentru proiectul „Climate of the Carpathian Region” – Contract Notice No. 2010/S 110-166082 din 9 iunie 2010 şi încălcări ale obiectivelor şi principiilor din Tratatul Uniunii Europene

Asociaţia Ad Astra a cercetătorilor români doreşte să atragă atenţia asupra unor probleme legate de licitaţia pentru proiectul „Climate of the Carpathian Region” – Contract Notice No. 2010/S 110-166082 din 9 iunie 2010 al Institute for Environment and Sustainability/Joint Research Center (IES/JRC, Ispra).

Specificaţiile tehnice ale competiţiei încalcă obiective şi principii ale Uniunii Europene atunci când definesc aria de interes. Ele încalcă principiile unei competiții libere și transparente printr-o prezentare incompletă și distorsionată a stadiului cunoașterii în tematica proiectului propus și impun specificații incorecte științific care creează discriminari între ofertanții potențiali.

Argumentele noastre sunt detaliate în documentul de mai jos.

Considerăm că această competiție trebuie suspendată și Specificațiile tehnice trebuie reformulate.

http://docs.ad-astra.ro/request_AA_JRC-ro.pdf