Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Fulbright Science and Technology 2012

Comisia Fulbright din Romania anunta deschiderea competitiei International
Fulbright Science and Technology Award 2012, prin care se acorda
studentilor, absolventilor si masteranzilor romani de la universitati de stat si private burse doctorale in domeniul ingineriei, tehnologiei si stiintelor exacte, la universitati de elita din Statele Unite ale Americii.

Bursa vizeaza discipline precum: Aeronautica, Agronomie, Astronomie/Stiinte planetare, Biologie, Inginerie biomedicala, Chimie, Automatizari si Calculatoare, Energie, Inginerie (electrica, chimica, industriala, mecanica, petrol si gaze), Stiintele mediului, Geologie, Stiinta informationala si a sistemelor, Stiinta materialelor, Matematica, Neurologie, Oceanografie, Sanatate publica (Biostatistica sau Epidemiologie), Fizica.

Durata bursei este de 3 ani (incepand cu august 2012) iar data limita de inscriere este 10 aprilie 2011. Candidatii trebuie sa aiba cetatenie romana, diploma de licenta inainte de 1 august 2012 si fluenta in limba engleza. Pentru inscrierea in concurs toti candidatii trebuie sa depuna un formular online , insotit de diploma de licenta sau adeverinta de la facultate, foi matricole, impreuna cu traducerile acestora si scrisori de recomandare. Mai multe informatii se gasesc pe site-ul www.fulbright.ro.

Programul Fulbright este cel mai important program de schimburi culturale, stiintifice si educationale desfasurat de Statele Unite ale Americii in intreaga lume. Comisia Fulbright din Romania administreaza acest program si acorda burse pentru cetateni romani si americani. In consiliul Director al Comisiei Fulbright sunt prezenti oficiali ai Ambasadei SUA la Bucuresti, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii si reprezentanti ai mediului de afaceri.