Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

„In Extremis” Postare Blog : Petitia – Episodul 2

Vezi http://blog.ad-astra.ro/

Petitia – Episodul 2
De Liviu Giosan | Publicat în: 17 februarie 2011 | Editaţi

Din lipsa unei adrese de contactare a Consiliului Rectorilor am trimis mesajul de mai jos pe adresele pe care le-am putut gasi si ar putea apartine presedintelui Consiliului Rectorilor:( senator@ecaterinaandronescu.ro sau e.andronescu@cdep.ro sau e_andronescu@rectorat.pub.ro ).

Sugerez tuturor celor care doresc sa imbunatateasca transparenta acestui organism si a persoanelor publice care il compun, recte rectorii, sa trimita mesaje pe adresa presedintelui CNR cu propuneri de imbunatatire.

„Stimata Doamna Presedinte,

Intr-un apel-petitie recent am cerut transparentizarea informatiei asupra activitatii stiintifice si manageriale a rectorilor din Romania. Petitia a fost semnata de 69 de persoane, cetateni romani – vezi http://www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/apel_pentru_transparenta_catre_rectorii_universitatilor_din_romania-p09977063.html .

In numele acestor cetateni care platesc taxe pentru a va plati dumneavoastra si colegilor dumneavoastra salariile va rog inca odata respectuos sa dispuneti publicarea biografiei (CV) rectorilor care fac parte din CNR pe situl web CNR si care sa include elementele scientometrice mentionate in petitie.

Cu aceasta ocazie va cer respectuos sa includeti toate informatiile necesare asupra activitatii CNR din ultimul an (actualizarea sitului) si includerea unor informatii de contact care acum lipsesc cu desavarsire.

Cu multumiri anticipate.

Un cetatean roman (pentru conformitate Liviu Giosan)

„In Extremis”