Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Bursele de Studiu Roberto Rocca 2011

Bursele de Studiu ”Roberto Rocca” 2011
Bursele de Studiu Roberto Rocca sunt acordate studentilor in inginerie din Argentina, Brazilia, Canada, China, Columbia, Italia, Japonia, Mexic, Romania, Uruguay si Venezuela. Cu toate ca programul cunoaste particularitatile sale in fiecare tara, in toate cazurile bursele sunt acordate exclusiv studentilor care studiaza la Universitati din tara de origine.
In Romania Programul Educational Roberto Rocca este finantat si gestionat de catre TenarisSilcotub. In cadrul programului, se acorda burse de studiu studentilor si masteranzilor din cadrul urmatoarelor Universitati:

ˇ Universitatea Tehnica din Cluj Napoca;
ˇ Universitatea “Politehnica” din Bucuresti;
ˇ Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi;
ˇ Universitatea “Petrol-Gaze” din Ploiesti;
ˇ Universitatea de Nord din Baia Mare.

Bursele de studiu se ofera studentilor eminenti din anii III si IV – nivel licenta si anul I – nivel masterat din domeniul ingineriei, care urmeaza studii la una dintre urmatoarele specializari: stiinta si ingineria materialelor, inginerie mecanica, electrica, automatica, constructii de masini, ingineria petrolului si gazelor si electronica.
Bursele sunt acordate pentru o perioada de 1 an, avand un cuantum total de 2400 Euro/student/an. In fiecare an la nivel global se acorda un numar de aproximativ 650 de astfel de burse, noi sau reinnoite. In Romania se acorda in medie un numar de 40 de burse anual, pentru anul 2010-2011 fiind acordate 42 de burse de studiu Roberto Rocca.
Studentii ce vor beneficia de o astfel de bursa de studiu nu vor avea obligatia de a lucra sau desfasura proiecte de cercetare pentru companiile sponsor, in cazul de fata, pentru TenarisSilcotub. Singurul lucru urmarit de catre finantator pe perioada de acordare a bursei este ca beneficiarul/studentul sa-si mentina pasiunea pentru mediul industrial si rezultatele academice exceptionale care i-au facilitat acordarea bursei.
Aplicatiile se pot depune online prin intermediul site-ului Roberto Rocca Education Program: www.robertorocca.org.
Pentru mai multe informatii persoanele interesate sunt rugate sa transmita un e-mail la adresa: vanmuresan@suppliers.tenaris.com

Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 30 Aprilie 2011.