Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

O nouă particulă elementară şi o nouă forţă a naturii

Într-o comunicare ştiinţifică ce a avut loc miercuri la Laboratoarele Fermilab (Fermi National Accelerator Laboratory) din Chicago, cercetătoarea Viviana Cavaliere de la Universitatea din Illinois a adus în atenţia lumii, printr-un anunţ special, descoperirea unei noi particule elementare. Descoperirea implică şi posibila existenţă a unei noi forţe a naturii, în afara gravitaţiei, forţei electromagnetice şi a energiei nucleare.

http://www.cbsnews.com/stories/2011/04/06/scitech/main20051238.shtml